maanantai 7. toukokuuta 2012

Kolmen kuukauden jälkeen

Morjensta!

Eipä ole aikapäiviin tullu kirjoteltua uutta tavaraa blogiin. Se ei kuitenkaan tarkota sitä, etteikö täällä reissattu ja puuhasteltu olisi. Pikemminkin päinvastoin. Pahin motivaationpudottaja bloggaamiselle on kuitenkin tainnut olla se, että meidän on pitänyt tehdä ihan oikeita kouluhommiakin! Pari ekaa kk meni lähinnä huljutellessa, mutta nyttemmin on pitänyt aivan tosissaan pakertaa. Muunmuassa kymmenen sivunen raportti jonkin maan luonnonsuojelusta ja se ei saanut olla Suomi, eikä se saanut olla suomeksi. Minä tein Kanadasta, Oskari Uudesta-seelannista ja Crisu valitti rakkaan länsinaapurin. Huomenissa vielä olisi yksi tentti ja yksi presentaatio ja sitten on kouluhommat pulkassa. Torstaina Oskari ottaa suunnan kohti wieniä ja sitä kautta kotosuomea. Itse sämähdän perään noin 12 tunnin päästä keskellä yötä. Jotenkin tuntuu siltä että Oselotti valkkas paremman lennon. Sartsa ja Crisu tulee vasta ensviikolla kotosuomea kohti.

Edellinen kappale tuli kirjoiteltua jo maanantaina Tsekin maalla, mutta eihän sitä bloggausta vieläkään kereennyt tehdä. Nyt ollaan jo turvallisesti Suomen kamaralla, ainakin minä ja Oskari. Matka sujui aivan mutkitta, vaikka välillä tuntuikin karvan verran uskomattomalta. Itsehän olin niinkin terävä, että bailasin kahteen asti yöllä Green-Clubilla ja lähdin samoilla silmillä matkaamaan kotoa kohti.

Kuten todettua, niin puuhasteltu on vaikka jos minkälaista hommaa ja ei niistä kaikista jaksa millään ilveellä kirjottaa. Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, niin laitan kunnon kuvakollaasin kaikista meidän seikkailuista. Kuvat on enmmän ja vähemmän järjellisessä järjestyksessä, kuitenkin suurinpiirtein aikajärjestyksessä alusta loppua kohti. Reissuja tehtiin Laten ja Marjan kanssa Slovakia-Puola-Beskidy akselilla. Martinin ja Aleksin kanssa käytiin wienissä. Suuri osa kuvista on kansainvälisistä metsätaitokilpailuista, Forestry Versatilitystä. Myös viimeiseltä reissulta Krkonosen kansallispuistoon on pari fotoa. Muut on muutenvaan randomia tavaraa.



Arboretum, siellä tuli aika paljon vietettyä aikaa frisbiin ja slacklinen kanssa. Kerran siellä oli joku random porukka 50+ tyyppejä joilla oli synttärijuhlat. Kukaan ei oikein puhunu englantia, mutta sinne meidät kutsuttiin ja ruoka oli hyvää ja kalja kylmää.


Erään linnan puutarhassa tepasteli tällaisia.


Yksi monista, monista kirkoista,kappeleista, katedraaleista joita tuli nähtyä.


Tsekin syvin hautavajoama. syvyyttä taisi olla reilut 300 metriä.

Työ vapauttaa.

Reissulla muuten otetuissa kuvissa ihmiset olivat hymyssäsuin, Auschwitz kuitenkin hyydytti kaikkien hymyt...

Krematorioita

Huono sieltä on pakoon koittaa, vaan turismo-oppaan mukaan muutama oli kuitenkin onnistunut.

Tällaisella köörillä seikkailtiin pitkin ja poikin Tsekkiä, Slovakiaa ja Puolaa. Takatalvi pakalainen pääsi yllättämään.

Mala Fatran kansallispuistosta Slovakiasta

Voi pojat, että kelpas virpoa ja varpoa tuolla ruoskalla.
Crisu the lumberjack

Sari ja Crisu sahaa niin vimmatusti.

Oskari otti justeerilla sahailun vähän enempi tosissaan kuin muut. Verta ja luun palasiahan siinä sitten lensi, mutta hengissä vielä ollaan.

Sari oli meidän tiimin kovin laipan kääntäjä, tässä potilas Simosta paikkaamassa.

Oselta kävi Skeetti kuin luomisen työ.

Sartsa vaijensi kaikki tuplapudotuksella heti kärkeen.

Suomen pöytä international iltamassa, köyhältähän tuo näyttää, vaan parastamme koetettiin. Oli siinä kuitenki kossua, kuivaa lihaa ja pakuriteetä, mitkä lienee tärkeimmät.

Viron pojjat edustaa. Terviseks!
Tällä rastilla piti tunnistaa erilaisia rotikoita, meidän vastauksista löytyi mm. der alte, butterfly, small butterfly ja Ankeriaan Kauko.

Grillikauden avajaiset iltamyöhällä.

Tällasia kiviä löyty Wienin luonnonhistoriallisesta museosta. (Oli lepposaa matkata Wieniin sunnuntaina, kun oli ensin viikon kisaillut metsätaitoilussa, ja oli nimittäin rankkaa!)

Schönbrunnin linnan puistossa oli joku random patsas.

Scenehengausta palatsin takapihalla.

Eihän sole keski-euroopan reissu eikä mikään jonsei kunnon kirkon toornia löydy.
Iltabissellä Rovaniemen vierailevan tähden kanssa

Siellä sitä asuttiin, joskus laskettiin, että suunnilleen 700-800 hemmoa sopii yhteen tällaseen. Oli rakennuksia kuitenkin neljä niin kyllä siellä muutama opiskelija sopi yönsä viettämään.

Toinen koti (joku random köntti siä reenailee)
Sari ja Crisu treenas kierrepotkuja
Querkukset silmillä

Friba muodostui yhdeksi tärkeimmistä elementeistä vaihdon aikana.
Martin kokkaili meidän läksäribileissä kaurista, kyllä oli hyvää!


Kiitos kaunis kaikille Tsekeissä meidän kanssa aikaansa viettäneille kavereille, teitte reissusta ikimuistoisen! Kiitos myös teille, että olette jaksaneet meidän toilailuja käydä kurkistelemassa jo yli 2000 kertaa!

Oli aivan hiivatin mahtavat 3 kk ja täytyy sanoa, että päivääkään en vaihtaisi pois. Vaan oli se silti mukavaa kotiinkin palata :)
 
Mukavaa kesän alkua toivottaa Eerojuhani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti