tiistai 14. helmikuuta 2012

Kielimuuri

Ahoj!

Ensimmäistä bloggausta puskee Brnosta. Keli täällä on ollut oikein mainio, aurinko jo paistelee melko lämpimästi ja lunta ei ole juuri ollenkaan. Koulu on alkanut ainakin minulla melko leppoisissa merkeissä, tänään ei ollut ensimmäistäkään luentoa ja seuraavan parin päivän aikana on yhteensä kolme tuntia. Reissuja on jo suunnitteilla ympäri tsekin maata ja toivottavasti myöhemmin myös kohti muuta keski-eurooppaa.

Meidän kielitaitomme ovat tietysti aivan moitteettomat ja tsekin kielellä osaamme jo sanoa yhtä ja toista kuten: pivo=olut, vino=viini, hruska=päärynä ja sýr=juusto. Koulussa ei kuitenkaan opetettu vielä niinkään tarpeellista sanaa kuin pölynimuri. Meidän kömmetti oli melkoisen saastainen edellisten asukkien jäljiltä ja hetken aikaa se meiltäkin otti, ennen kuin rupesimme siivoamaan (sekin vielä Oskarin ansiota).

Minä siis terhakkana poikana lähdin hakemaan pölynimuria respasta ja kyselin siivousvälineitä ja pölynimuria in english. Vastaukseksi sain hymyn ja " No english". Tulin siis takaisin asumukseemme mieli murtuneena ja totesin ettei imuria irronnut. Oskari ei kuitenkaan luovuttanut niin helpolla vaan pisti valtaisat taiteilijankykynsä koetukselle ja piirsi hyvin havainnollistavan kuvan pölynimurista ja lähti sen kanssa alakertaan. Hän palasikin voitokkaana pölynimurin kanssa ja rykäisi sen hetimmiten käyntiin. Minä tartuin rättiin ja rupesin luuttuamaan.


Siinä Oskari nohevana piirrustuksensa kera.

NuuNuu mylyvii lattialla.

Enkun osaaminen ei siis ole aivan huipussaan näillä nurkilla, mutta nuorempien ihmisten kanssa kyllä pystyy vähäsen juttelemaan englannin kielellä. Ensiviikon maanantaina alkaa oikea Tsekin kielikurssi ja saapas nähdä josko siellä oppisi niin selvää tsekkiä, että pystyisi asioimaan kaupassa ja ravintolassa sujuvasti. Aika näyttää.

Hyvää ystävänpäivää kaikille!

Terveisin Eerojuhani.


Tsekin alkeet niitä osaamattomille, tähän joukkoon me emme tietenkään kuulu!

Kokkailukin on lepposampaa ku on siistiä.


Kömmetti

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti